Mladí Korejci milují turistiku

13:00 | 26.04.2020 Eunka 0
Pěší túry jsou mezi mladými Korejci stále populárnější. Proč tomu tak je? Co se jim na turistice líbí? Na to odpoví náš článek.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: piqsels.com
Na pěší túry se vydává stále více mladých Korejců. Nepotřebují ani společnost. Mnozí se drží trendu zvaného "cestuj single". Proč je to tak baví a co tím sledují? Jde o pouhé procházky nebo je za tím něco víc?

Pěší túry, o kterých je řeč, poukazují na aktivity, při kterých se lidé vydávají na turistické stezky v různých regionech, aby ocenili kulturu a historii regionu a zároveň si vychutnali krásu přírody. Taková turistika se liší od pouhé chůze, kterou mnozí považují za sport nebo fyzickou námahu. 

Podle průzkumu provedeného ministerstvem kultury, sportu a cestovního ruchu a korejskou organizací cestovního ruchu se odhaduje, že od prosince roku 2018 do listopadu loňského roku podniklo 16 milionů Korejců v průměru přibližně 4,2 pěších výletů. 

Za zmínku stojí, že pěší výlety významně vzrostly o 9,7 procentního bodu, respektive o 12,1 procentního bodu u osob ve věku 20 a 30 let, při celkovém zvýšení všech věkových skupin. Zdá se tedy, že mladé Jihokorejce příroda a turistika skutečně láká. Proč?

Odpověď by se také našla. Mezi turistická lákadla totiž patřily především krásy přírody, relaxace na čerstvém vzduchu, udržování dobré kondice a zdraví, organizování myšlenek, špetka kultury i historie a další zážitky, s nimiž se člověk pravděpodobně setká při pěší chůzi a túrách.

Jak jste na tom s turistikou a vycházkami do přírody vy? Podnikáte je rádi?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9