V Indii slaví dětský den

19:17 | 14.11.2016 Mei 0
Dne 14. listopadu v Indii připadá na svátek dětí, čili dětský den. Ten jsme u nás zvyklí slavit 1. června, proč ho v Indii slaví 14. listopadu?
 Dětská indická herečka Harshaali Malhotra
Dětská indická herečka Harshaali Malhotra FOTO: edumovlive.com
V Indii se dětský den slaví 14. listopadu na narozeniny prvního premiéra nezávislé Indie, který byl volán Chacha Nehru (strýček Nehru) nebo Chachaji (strýček). Nehru zdůraznil, že je důležité dávat dětem lásku a náklonnost, protože je viděl jako osvětu budoucnosti Indie. Chtěl zlepšit dospívání indické mládeže, pro kterou založil vzdělávací institut AIIMS, Indický institut technologie, IIM. Aby mu lidé vzdali hold, slaví Indové 14. listopadu dětský den v den jeho narozenin.
 
Ve školách, na úřadech a v různých organizacích se tento den pořádá mnoho kulturních vystoupení. Kromě dětí se zapojují také učitelé, kteří pro své studenty mohou vystupovat s různými tanci nebo písněmi.
 
V ten den jsou na mnoha částech země v rámci filmových festivalů také promítány dětské filmy. Den dětí je vnímán jako den, kdy si děti mají užít co nejvíc zábavy. Ty se účastní mnoha aktivit, které jsou pro ně zorganizované. Slaví se téměř ve všech školách po celé Indii.
 
Nehru měl velmi rád děti a proto je na dětský den v Indii připomínána jeho láska k nim.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9