Čínský nový rok – rok Koně

17:00 | 29.01.2014 Mei 6
Kůň je v Číně jedním z oblíbených zvířat. Jízda na něm lidem poskytuje dobrou a rychlou dopravu a může je dovézt až do místa určení. Není ale jen symbolem cestování, ba i symbolem rychlého úspěchu.
Rok Koně
Rok Koně FOTO: AsianStyle - Mei
Koně rádi soutěží s ostatními. Jsou svobodní, vášnivý a vedoucí typy. Z tohoto důvodu budou mít lidé v roce Koně nabitý program svými cíli. Hodina Koně je v čínském horoskopu 11. hodinou dopolední. V tuto hodinu generuje sluneční svit mnoho tepla, a proto je Kůň spojován s teplem, horkem, ohněm a červenou barvou.
 
Koně mají rádi společenské aktivity, neboť se rádi předvádějí. Vzhledem k tomu je kůň velmi společenské zvíře a červená je barvou lásky. Kůň je tedy v čínském horoskopu považován za Romantickou hvězdu.
 
Číňané by nikdy nenechali koně dělat zemědělské práce. Místo toho připadnou všechny polní práce na vola. Mají totiž od koňů vyšší očekávání. Koně mohou člověku pomoci vyhrát bitvu. Sedět na koňském hřbetu znamená, že je člověk ze šlechtické nebo výše postavené rodiny. Lidem narozeným v roce Koně tedy často záleží na jejich oblečení, vzhledu a řeči.
 
Kůň je inteligentní zvíře. Musí být vyškolen, aby se stal pro člověka užitečným. Člověk může koně proslavit, ale bez pomoci člověka je to jen divoké zvíře, které neví, kam jít a nemá ve svém životě žádný cíl.
 
V čínské teorii Pěti prvků je Kůň v ohnivé skupině. Takže i měsíc Koně je v polovině léta. Kůň je nejsilnějším ohnivým zvířetem z 12 čínských znamení.
 
Rok 2014 je rokem dřevěného Koně. Dřevo ohni pomáhá hořet a oheň tak může trvat déle. Když se Kůň setká s Tygrem a Psem, vytvoří se pak ještě silnější oheň. Příliš mnoho ohně však znamená horký temperament a žádnou trpělivost. Osoba, pro kterou je element ohně příznivý, by v roce 2014 měla mít štěstí. Pokud je pro někoho naopak oheň nepříznivým znamením, tento rok mu přinese velké problémy.
 
Rok Koně začíná 31. ledna.

  
ZDROJ: chinesefortunecalendar.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9