Hlavní stránkaGastronomieGamja jorim [Recept]
Gamja jorim [Recept]
Gamja jorim je jednoduchá jihokorejská příloha připravená z brambor a několika základních ingrediencí! Připravte si ji podle následujícího receptu.
Gamja jorim
FOTO: koreanbapsang.com
Gamja jorim (감자 조림) je dušené jídlo z brambor. Je to oblíbená příloha podávaná doma i v restauracích nebo přidávaná do obědových balíčků. Místo papriky a mrkve můžete použít například cuketu, houby nebo pórek.
Co budeme potřebovat:
3 velké brambory
1 mrkev
2 až 3 zelené chilli papričky (nebo 1/2 velké zelené papriky)
1/4 střední cibule
1 polévkovou lžíci oleje na smažení
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíci cukru
1 polévkovou lžíci rýžového vína (nebo mirin omáčky)
1 stroužek mletého česneku
špetku černého pepře
1/2 šálku vody
1 čajovou lžičku sezamového oleje
1/2 lžičky pražených sezamových semínek
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Mrkev, papriky a cibuli nakrájejte na velké kousky. Do malé misky dejte sójovou omáčku, cukr, rýžové víno, česnek, pepř a vodu. Důkladně zamíchejte.
Na pánvi restujte brambory na rozpáleném oleji asi 4 - 5 minut a občas je promíchejte, aby se nelepily na dno pánve. Přidejte namíchanou omáčku a přiveďte ji k varu. Poté přidejte mrkev, snižte teplotu a pokrm vařte, dokud nebudou brambory upečené. Brambory by měly být pevné a ne kašovité.
Poté přidejte cibuli a papriku. Pokrm vařte ještě tři minuty, dokud omáčka nezhoustne. Brambory se po uvaření nasáknou omáčkou. Nakonec vmíchejte sezamový olej a posypte jídlo sezamovými semínky.
Dobrou chuť!
Co budeme potřebovat:
3 velké brambory
1 mrkev
2 až 3 zelené chilli papričky (nebo 1/2 velké zelené papriky)
1/4 střední cibule
1 polévkovou lžíci oleje na smažení
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíci cukru
1 polévkovou lžíci rýžového vína (nebo mirin omáčky)
1 stroužek mletého česneku
špetku černého pepře
1/2 šálku vody
1 čajovou lžičku sezamového oleje
1/2 lžičky pražených sezamových semínek
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Mrkev, papriky a cibuli nakrájejte na velké kousky. Do malé misky dejte sójovou omáčku, cukr, rýžové víno, česnek, pepř a vodu. Důkladně zamíchejte.
Na pánvi restujte brambory na rozpáleném oleji asi 4 - 5 minut a občas je promíchejte, aby se nelepily na dno pánve. Přidejte namíchanou omáčku a přiveďte ji k varu. Poté přidejte mrkev, snižte teplotu a pokrm vařte, dokud nebudou brambory upečené. Brambory by měly být pevné a ne kašovité.
Poté přidejte cibuli a papriku. Pokrm vařte ještě tři minuty, dokud omáčka nezhoustne. Brambory se po uvaření nasáknou omáčkou. Nakonec vmíchejte sezamový olej a posypte jídlo sezamovými semínky.
Dobrou chuť!
ZDROJ: koreanbapsang.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek