Kam za přírodou v Hongkongu - 2. část

13:00 | 19.06.2017 Kali 0
V minulém článku jsme vám představili šest přírodních atrakcí Hongkongu, které stojí za návštěvu. Věřte nebo ne, ale přírodní krásy tohoto města jsme ještě nevyčerpali. Dnes si představíme další z nich.
Výhled na část Hongkongu z jedné z mnoha hor
Výhled na část Hongkongu z jedné z mnoha hor FOTO: Bailey Cheng/flickr.com
Jak už jste se mohli přesvědčit v minulém článku, Hongkong nabízí velké množství vyžití pro každého milovníka přírody. Přesto jsme ale tyto místa nevyčerpali a dnes si představíme další přírodní krásy, kam můžete uniknout z rušné betonové džungle města…A opět je z čeho vybírat - od výstupu na nejvyšší horu Hongkongu, přes pozorování rozpustilých opic po klidnou procházku botanickou zahradou.


1) Tai Mo Shan Country Park

Tai Mo Shan, je se svými 957 m n. m., nejvyšším vrcholem Hongkongu. Leží v centru oblasti Nová Teritoria, na pevninské části Hongkongu.
Pod vrchol hory vede jak mnoho turistických stezek, tak i asfaltová cesta a je jen na vás kterou cestu zvolíte. Samotný vrchol je bohužel veřejnosti nepřístupný, jelikož zde sídlí hongkongská observatoř a zařízení armády ČLR.

Výstup vám zabere 3-5 hodin a rozhodně se při něm nebudete nudit. Můžete pozorovat množství živočichů jihočínské fauny a flory. Za zastávku také určitě stojí také 35 metrů vysoké vodopády, nejvyšší v Hongkongu.

Než na Tai Mo Shan vyrazíte, určitě se přioblékněte, jedná se totiž o nejchladnější místo Hongkongu.


Tai Mo Shan tyčící se nad městem


2) Hong Kong UNESCO Global Geopark

Nemusíte být zběhlí v oboru geologie abyste si návštěvu Global Geoparku dosyta užili.
Dělí se na dvě oblasti: Sai Kung East Country Park a Northeast New Territories. Díky své obrovské rozloze toho Geopark nabízí opravdu spousty - především však nádherné skalní útvary. Najdete tu ale i množství různých ostrůvků s plážemi, starou přehradu či malebné vesničky.

Volcano Discovery Centre se nachází v části Sai Kung East Country Park, který se vyznačuje horninami spíše vulkanického původu.
Návštěvníci si mohou prohlédnout skalní vzorky z celého světa nebo exponáty hexagonových skalních sloupů vzniklých sérií násilných vulkanických erupcí v Sai Kungu před 140 miliony lety.

Oficiální stránky Geoparku


Jeden ze zajímavch skalních útvarů, vytvořených vulkanickou činností, v Geoparku


3) Kam Shan Country Park

Kam Shan Country Park se rozkládá na 339 hektarech severně od Kowloonu. Jeho hlavní atrakcí jsou opice a to druhy makak rhesus a makak jávský. Můžete strávit hodiny pozorováním skotačících opiček, je však zakázané je krmit. Krom opic, zde můžete pozorovat také chráněná zvířata jako ptáka luňáka hnědého a mnoho dalších.
Park Kam Shan Country nabízí také bohatou floru.


Makak rhesus, kterého můžete v parku pozorovat
 

4) Kadoorie Farm & Botanic Garden

Každý milovník zeleně by si neměl nechat ujít návštěvu Kadoorie Farm & Botanic Garden. Leží na úpatí hory Kwun Yam Shan a rozkládá se na 148 hektarech.
Na území KFBG se nachází hluboké údolí, mezi dvěma hřbety. Na svazích najdeme lesy, tematické zahrady, zeleninové terasy a edukační zařízení. Zahrada nabízí 8 km pěších stezek a 9 km silnic.

Kromě přírodních krás má také KFBG bohatou historii a letos slaví již 60. výročí svého založení.

Oficiální stránky botanické zahrady


Tropické lesy jsou součástí botanické zahrady


5) Pok Fu Lam Country Park

Najdeme jej na ostrově Hongkong, mezi Victoria Peak a Mount Kellet. Tento výlet vám nabídne jedinečný zážitek, který vám Hongkong může nabídnout - přírodní krásy snoubící se s rušnou městkou krajinou.
Cesta se vine vysoko nad centrem města podél listnatých stromů. Po vychutnání si výhledu na rušnou džungli mrakodrapů pod vámi, vás stezka zavede zpět do klidných listnatých lesů jižní části ostrova.

Pokud se sem vydáte v období dešťů, můžete také po cestě spatřit vodopád Lugard Falls.


Jeden z výhledů ze stezky na mrakodrapy
 

6)  Hong Kong Park

Tento městský park byl otevřen v roce 1991 a rozkládá se na 80 000 m². V zelené oáze, uprostřed rušného města naleznete skleník, rybníky s lekníny, vodopády nebo voliéru s více než osmdesáti druhy ptactva, designovanou jako tropický deštný les.

Každé středeční ráno se navíc můžete připojit k procházce parkem s komentovaným pozorováním ptactva, kterou zdarma zajišťuje hongkongká společnost pro pozorování ptactva.

Oficiální stránky parku


Z Hong Kong parku je skvělý výhled na okolní mrakodrapy


ZDROJ: travel.cnn.com, discoverhongkong.com, wikipedia.org
FOTO: sch0705/flickr.com, Jens Schott Knudsen/flickr.com, Frederick Sitt/flickr.com, Eric DELATTRE/ flickr.com, Mathias Apitz (München)/filckr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9